Malinska & Otok Krk


Malinska Smještena u šumovitom zaljevu na zapadnoj strani otoka Krka, s još dvadesetak okolnih naselja Malinska pripada području pod nazivom Dubašnica. Dubašljanski zaljev prepun je uvala i uvalica a zahvaljujući takvom geografskom položaju, ovaj je kraj zaštićen od hladnih vjetrova, s malim brojem padalina i oko 260 sunčanih dana godišnje. Klima je blaga, mediteranska.

Prirodne ljepote, ugodna i blaga klima predstavljaju značajno obilježje Malinske. Upravo su te prirodne značajke utjecale na početke razvoja turizma. Zahvaljujući bujnoj vegetaciji i mikroklimi, Malinska je poznata po lječilišnom i kupališnom potencijalu.

Čisto more i brojne privlačne plaže omogućuju uživanje u moru i suncu. Već godinama se na plaži Rupa, kao priznanje kvaliteti i opremljenosti plaže, vijori međunarodna nagrada, Plava zastava.

Tijekom godine u Malinskoj možete uživati u brojnim koncertima klasične i tradicionalne glazbe koji se osim u atriju franjevačkoga samostana održavaju i na drugim lokacijama. Osim župne crkvu sv. Apolinara u Bogovićima potrebno je istaknuti i crkveno-galerijski kompleks Sv. Nikole u središtu Malinske. Kompleks je novijega datuma, a ljeti je središte likovnih događanja.

Krk
Smještaj otoka Krka na krajnjem sjeveru Jadrana čini ga "prvim" otokom, odnosno najbližim otokom za sve posjetitelje koji dolaze s kontinenta, a željni su mediteranskog ugođaja. Iznimno dobrom prirodnom zemljopisnom položaju otoka Krka, 80-ih je godina pridodan strateški arhitektonski objekt: Krčki most - most koji spaja otok Krk s kopnom. Riječka zračna luka, smještena na otoku Krku, povezuje otok Krk sa gradovima Europe.

Otok pruža niz potpuno skrovitih prekrasnih uvala za kupanje, no pruža i uređene i dobro opremljene gradske plaže. Otok Krk je reprezentativno odredište za upoznavanje nacionalne kulturne povijesti i baštine Hrvatske.

Danas otok Krk godišnje privuče preko pola miliona posjetitelja koji ostvare preko tri miliona noćenja. U ovakvom tipu smještaja užitak je doista potpun: pogled na more, kratka šetnja do mora, uživanje u kupanju i sunčanju, a nakon toga okrjepa u hotelskom restoranu.

Otok Krk se nalazi u pojasu umjerenog i blagog mediteranskog podneblja. Prosječna ljetna temperatura zraka iznosi 26°C, površinska temperatura mora u razdoblju lipanj-rujan viša je od 23°C. Najučestaliji vjetrovi su bura, jugo i maestral. Otok Krk ubraja se i u najsunčanije dijelove Europe sa 2500 sunčanih sati u godini.

Briga o očuvanju okoliša vodi se neprekidno i sustavno. Potvrda su brojne plave zastave koje se vijore na plažama otoka Krka: u gradu Krku, Baški, Malinskoj, Nivicama, Omišlju te u Marini Punat.

Izleti & Aktivni odmor

krk Poludnevni izlet koji uključuje posjet otočiću Košljunu ili malom povijesnom mjestu Omišlju, razgledavanje grada Krka i probu poznatih Vrbničkih vina uz domaći pršut i sir.

Uključuje:

  • prijevoz autobusom i vodiča
  • vožnju na otočić Košljun i ulaznicu za muzej
  • degustaciju vina uz pršut i sir u Vrbniku

* U ponudi lokalnih turističkih agencija.

šetnice Na području Malinske smješteno je više od 50 kilometara pješačkih staza duž kojih se mogu vidjeti znamenitosti poput samostana u Portu ili staroga groblja.

Veći dio šetnica prikladan je za vožnju biciklom. A za one željne izazova, tijekom godine se organizira nekoliko biciklističkih utrka. šetnice Malinske povezane su s ostalim šetnicama na otoku Krku.

morska zabava Malinska nudi i brojne aktivnosti vezane uz more poput vožnje padobranom, jet-ski, vožnju pedalinama kao i mogućnost istraživanja podmorja i pohađanja škole ronjenja.

Oni odvažniji mogu unajmiti čamce i posjetiti prekrasne uvale dostupne jedino morskim putem.

izlet brodom Izleti brodovima omogućuju nezaboravne užitke koje pružaju priroda jadranske obale i Jadransko more.

Posjet otoku Cresu, panoramske vožnje do Glavotoka ili Krčkoga mosta, piknici, vožnja u katamaranima kroz čije se trupove može vidjeti morsko dno
i njegova bogata flora i fauna, svakom posjetitelju ostaju u trajnoj uspomeni.* U ponudi lokalnih turističkih agencija.

istra Cjelodnevni izlet u slikovitu unutrašnjost Istarskog poluotoka. Vozeći se kroz srce Istre posjećujete Pulu i 6. u svijetu po veličini Amfiteatar, gradić Gržine u kojem je organiziran ručak i predivan grad Rovinj kojeg još nazivamo "Biserom” Istre

Uključuje:

  • prijevoz autobusom
  • turističkog vodiča
  • posjet Puli, Rovinju i Poreču
  • ručak

* U ponudi lokalnih turističkih agencija.

plitvice Posjetite jedan od najljepših nacionalnih parkova, gdje je priroda stvorila 16 spektakularnih jezera, povezanih slapovima. Plitvice izlet je cjelodnevni izlet, obilazak parka uz vodiča traje oko tri sata, uključujući vožnju brodom i pješačenje.

Otkrijte više...


* U ponudi lokalnih turističkih agencija.

events Brojne ljetne priredbe, poput tradicionalnih nastupa klapa i folklornih skupina, koncerata klasične glazbe u atriju samostana u Portu i crkvi sv. Apolinara, umjetničkih izložbi u galeriji sv. Nikole, tradicionalnih fešti, nastupa brojnih grupa, sportskih manifestacija poput biciklijade Đir po Dubašnici, regate krstaša KUP Dubašnice i brojnih drugih, pružaju mogućnost da u njima uživaju a u nekima od njih i sudjeluju.